Joaquim Rodriguez mocht woensdag eindelijk weer eens juichen. De 35-jarige Spanjaard hoopt dat zijn etappezege in de Ronde van Baskenland het einde is van een periode vol pech.

"Dit is een nieuw begin voor mij", zei Rodriguez nadat hij de Colombianen Sergio Henao en Nairo Quintana voor bleef in de lastige bergrit in het Baskenland.

De renner van Katoesja boekte ruim een jaar geleden zijn laatste zege met de eindoverwinning in de Ronde van Catalonië. "Daarom is deze overwinning heel belangrijk voor mij."

"Ik had altijd goede benen, maar ik heb erg veel pech gehad. Ik begon bijna te vrezen dat de nachtmerrie niet meer zou eindigen, want de tegenslagen hielden maar niet op."

Steun

Rodriguez, die vorige maand door een maagvirus zijn titel niet kon verdedigen in Catalonië, dankte na zijn eerste overwinning in het Baskenland in tien jaar zijn ploeggenoten.

"Zij hebben me heel goed gesteund. Ik hoop dat ik na deze zege weer de renner kan worden die ik in het verleden was."

De klimmer is van plan dit jaar te starten in de Tour de France en de Vuelta a España.

Donderdag begint hij als de nummer twee in het klassement achter leider Henao aan de vierde etappe in de Ronde van Baskenland, een nieuwe bergrit met aankomst na een klim van eerste categorie.