Lars van der Haar maakt woensdag tijdens de Scheldeprijs zijn debuut op de weg voor Giant-Alpecin.

De 23-jarige Nederlander had enkele weken vakantie na de beëindiging van het veldritseizoen in februari. Van der Haar reed vorig jaar nog voor de opleidingsploeg van Giant.

Het afschaffen van de opleidingsploeg na vorig seizoen is één van de redenen dat Van der Haar is doorgeschoven.

Van der Haar gaf eerder al aan zich volledig te blijven richten op het veldrijden, maar daarnaast mee te gaan doen aan wegwedstrijden. Vorig jaar combineerde hij ook beide disciplines.

In februari van dit jaar werd Van der Haar nog derde bij het wereldkampioenschap veldrijden. In het Tsjechische Tabor moest hij toen de zege aan Mathieu van der Poel laten.

Kittel

Met Marcel Kittel won Giant de afgelopen drie edities van de Scheldeprijs. Kittel is er dit jaar echter niet bij, omdat hij nog niet helemaal fit is na een eerder dit seizoen opgelopen virus.

"Onze plannen zijn daardoor iets anders, maar we rekenen nog steeds op een sprint", zei ploegleider Rudi Kemna. Ramon Sinkeldam en de Duitser Nikias Arndt zijn nu de aangewezen kopmannen.

"Met Ramon en Nikias komen we hier met andere sprinters die een goed resultaat kunnen neerzetten. We zullen ons op hun focussen, maar gaan ook met een open vizier rijden", aldus Kemna.

Toch houdt Giant alle opties open. "Wanneer de kans zich voordoet om in de aanval te gaan of mee te gaan in veelbelovende ontsnappingen zullen we dat ook niet nalaten."