Koen de Kort is content dat Giant-Alpecin aantoont dat de ploeg serieus moet worden genomen in de grote klassiekers.

Na de winst van John Degenkolb in Milaan-San Remo werd de Duitse kopman nu knap zevende. De Kort zelf kon hem nog bijstaan voor de finale.

"Ik ben blij dat we hem zo goed konden ondersteunen, beter dan ooit in zo'n grote klassieker. Zijn niveau was ook weer hoger dan vorig jaar. Winst is nu niet mogelijk, maar dat wil hij wel een keer", zegt de Brabander tegen NU.nl.

"We hebben alles voor John gedaan en ik bracht hem bij de eerste drie op de Kwaremont. Daarmee heb ik mezelf wel een beetje verrast eerlijk gezegd, al was het daarna einde verhaal voor mij."

Opofferen

De Kort heeft goede hoop op een nog beter resultaat voor Degenkolb in Parijs-Roubaix volgende week. "Dat zijn alleen maar vlakke kasseien en daarop heeft John meer power."

"Dat geldt ook voor mij, ik heb daar bij de beloften al eens gewonnen. Ik ben goed in vorm en ga ervan uit dat ik er tot diep in de finale weer bij ben in de hoop dat ik dit jaar een keer geen pech heb."

De goede resultaten van Degenkolb zijn welkom nu topsprinter Marcel Kittel worstelt met zijn gezondheid in het voorjaar. "Gelukkig heeft John dat sowieso al gered met San Remo, wat er ook gebeurt. Hier rijdt hij weer top tien, we houden de ploeg goed overeind."

"Dat is echt heel fijn en geeft ook meer vertrouwen om ons op te offeren voor hem. We staan er als ploeg goed voor en het kan niet anders dat Kittel ook weer gaat winnen als hij terug is."