Michael Boogerd kijkt met een goed gevoel terug op de Ronde van Vlaanderen, de eerste deelname van Team Roompot aan een grote klassieker.

"Ik ben best wel tevreden. Het was voor ons een goede dag", aldus de ploegleider tegen NU.nl. Boogerd eiste vooraf dat een Roompot-renner in de vroege vlucht zou zitten.

"En dat lukte Dylan Groenewegen terwijl dat toch niet gemakkelijk is. Chapeau voor hem, zo'n jonge gozer van 21. Hij sprong veel mee en ze hadden echt een uur nodig om een goede voorsprong te krijgen."

De ervaren Johnny Hoogerland was voor de finale de vooruitgeschoven pion van Roompot, dat als ProContinental-ploeg een wildcard had gekregen van de organisatie.

"Johnny is alleen gevallen net als Van Ginneken en zat toen te ver van achter. Ze waren niet bij de eerste groep, maar dat hoef je van ons ook niet te verwachten. Met Hoogerland en Wesley Kreder in de tweede groep deden we het goed."

"Het niveau ligt heel hoog en we reden met zes jongens die nog nooit een World Tour-klassieker hebben gereden. Dan kun je niet binnen een maand meedoen, dat heeft tijd nodig. Niki Terpstra kon dit tien jaar geleden ook nog niet."