Jesse Sergent moest zondag voortijdig de strijd staken in de Ronde van Vlaanderen nadat een neutrale wagen hem had aangereden. De renner van Trek was na afloop behoorlijk teleurgesteld.

Sergent moest de koers verlaten met naar later bleek een gebroken sleutelbeen. (Bekijk de beelden)

De Nieuw-Zeelander zat in de kopgroep op het moment dat hij werd aangereden. "Ik weet niet eens wat er precies is gebeurd", zegt Sergent in een verklaring op de site van Trek.

"Ik deed mijn beurt op kop van de kopgroep en de weg ging naar links. Er kwam een auto aan en het volgende moment lag ik op de grond. Ik wist meteen dat ik niet verder kon rijden. Ik ben heel teleurgesteld."

Sergent had pas na de val door dat de neutrale wagen hem had aangereden. "Toen ik opstond, realiseerde ik me dat de neutrale wagen mij binnendoor wilde passeren. Ik weet niet waarom, maar de auto raakte mijn stuur en mijn arm en ik had geen enkele kans om de fiets overeind te houden. De weg liep ook een beetje omlaag dus we reden met behoorlijke snelheid."

Sergent werd maandagochtend geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen.

Excuses

Shimano bood zondag na de Ronde van Vlaanderen excuses aan voor de gebeurtenissen tijdens de klassieker. Behalve Sergent werd even later ook Sébastien Chavanel aangereden als gevolg van een actie van één van de neutrale volgwagens van Shimano.

De chauffeur zag over het hoofd dat voor hem een ploegwagen van FDJ was gestopt om de Fransman te helpen bij een lekke band en knalde vol op die wagen.