Sebastian Langeveld was na twee valpartijen vooral blij dat hij kon starten bij de Ronde van Vlaanderen, maar baalde toch van zijn 54e plaats in de belangrijke klassieker.

"Ik voel toch een lichte teleurstelling, maar waarschijnlijk overheerst later het positieve gevoel. Dit is normaal na een vervelende week", aldus de kopman van Cannondale-Garmin.

Ruim een week geleden lag Langeveld na een zware val in de E3 Prijs nog in het ziekenhuis. "Mentaal en fysiek was het niet makkelijk, maar ik ben erg blij dat ik toch gestart ben."

"Ik heb geen last van mijn knie gehad en weer wat kilometers in de benen. Nu kan ik me een week lang vol op Roubaix voorbereiden, al rijd ik nog de Scheldeprijs. Toch wilde ik Vlaanderen liever niet rijden als training natuurlijk. Voor deze races train ik de hele winter."

De Nederlands kampioen verwacht dat zijn lichaam ook na ruim 264 kilometer koers weer snel herstelt. "Ik heb bewust ook niet met pijnstillers gereden en denk zeker dat ik straks voldoende hersteld ben. In Roubaix wil ik een resultaat laten zien."

Langeveld wilde op eerste paasdag vooral genieten en dat is gelukt. "Ik ging er wel met een bang hartje naartoe omdat ik eigenlijk wilde presteren. Ik wil als Nederlands kampioen liever de finale kleuren, maar hoe het nu ging was eigenlijk niet meer dan normaal. Twee dagen geleden wist ik nog niets eens dat ik ging starten."