Etixx-Quick Step vond dat de tweede plaats van Niki Terpstra zondag het maximaal haalbare was in de Ronde van Vlaanderen.

"Ik kan hem en de andere jongens echt niets verwijten", verwoordde ploegleider Wilfried Peeters de gevoelens binnen de Belgische formatie.

Winnaar Alexander Kristoff was Terpstra duidelijk de baas in de sprint. "Die was echt moeilijk te kloppen, chapeau voor hem."

"Terpstra ging op het juiste moment en ik dacht dat hij Kristoff ging lossen op de Patersberg, maar als je ziet hoe die daar omhoog reed. Toen twijfelde ik al. Hij kon versnellen wanneer hij wilde terwijl iedereen daar even 'dood' zat."

Wegrijden bij Kristoff was geen optie voor Terpstra. Dat besprak de Beverwijker in volle finale ook met de ploegleiding via zijn oortje. "De enige mogelijkheid was andere renners terug laten komen en een lange sprint."

Parijs-Roubaix

Peeters was opnieuw onder de indruk van Terpstra, die voor de finale nog te ver achterin zat en een gat dicht moest rijden naar de kopgroep. De Beverwijker deed dat vorige week in Gent-Wevelgem ook al en eindigde toen ook als tweede.

"Hij was op het juiste moment van voren en is geklopt door iemand die beter is. Dat is geen probleem. Kristoff is bezig aan net zo'n serie als Boonen een paar jaar terug", verwijst Peeters naar de afwezige kopman van QuickStep en de eindzege van Kristoff in de Driedaagse De Panne.

De vorm van Terpstra belooft veel goed voor Parijs-Roubaix van volgende week, de klassieker die hij vorig jaar won. "Dat is weer een heel andere koers en er zijn daar meer kandidaten. Kristoff kan dan natuurlijk weer zoiets laten zien."

Peeters weet nog niet of QuickStep dan wel de leiding neemt in het peloton. Nu lieten ze dat aan Team Sky en Katoesja. "Er zijn genoeg teams die dat doen omdat ze denken dat ze kunnen winnen. Het schijnt twintig graden te worden en dat is in ons nadeel. Met veel wind kunnen we het initiatief pakken als ploeg. Nu is dat moeilijk."