Shimano heeft zijn excuses aangeboden voor de gebeurtenissen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Halverwege de koers van zondag werd Jesse Sergent aangereden door de volgwagen van de materiaalleverancier. Bij de zware valpartij brak de Nieuw-Zeelander van Trek zijn sleutelbeen.

Even later werd opnieuw een renner aangereden als gevolg van een actie van één van de neutrale volgwagens van Shimano.

De chauffeur zag over het hoofd dat voor hem een ploegwagen van FDJ was gestopt om coureur Sébastien Chavanel te helpen bij een lekke band en knalde vol op die wagen.

Daarop werd de onfortuinlijke Fransman aangereden door zijn eigen volgauto. Hij verliet eveneens de koers, al bleef de schade bij hem beperkt tot wat schrammen.

"We bieden onze excuses aan voor beide incidenten", meldt Shimano in een verklaring. "Zeker aan de betrokken coureurs en teams. We wensen ze een spoedig herstel toe."

"De chauffeurs van deze neutrale wagens zijn echte professionals met jarenlange ervaring in wielerwedstrijden. We zullen de gebeurtenissen onderzoeken en passende acties ondernemen."

Manager Luca Guercilena van Sergents ploeg Trek verwijderde een tweet waarin hij de dienstdoende chauffeur uitmaakte voor "idioot".