Niki Terpstra stelde zondag na zijn tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen dat er niets valt af te dingen op de zege van Alexander Kristoff, van wie hij verloor in de sprint.

"Het was natuurlijk goed dat ik mee was, maar achteraf gezien reed ik daar met de beste renner", luidde de conclusie van Terpstra.

De renner van Etixx-QuickStep liep niet voor de eerste keer een zege in een klassieker mis. "Het is mijn zoveelste tweede plaats natuurlijk, maar hij was gewoon beter."

Een demarrage op een paar kilometer voor de streep leek op voorhand de beste keuze voor Terpstra, maar daar dacht de Beverwijker anders over.

"Dat leek me vrij kansloos. Dan had hij waarschijnlijk fluitend in mijn wiel gezeten. In de sprint kwam ik nog wel naast hem, maar toen versnelde hij. Hij was gewoon echt de beste."

"Ik voelde me goed genoeg voor een aanval op de Paterberg, maar daar reed hij al zo hard dat aanvallen moeilijk kon. Ik kon wel volgen, had alleen moeite om er voorbij te gaan."

Aarzelen

Terpstra probeerde daarna nog te vertragen zodat Peter Sagan en Greg Van Avermaet achter hem terug konden komen en Kristoff wellicht in paniek zou raken.

"Maar na een paar keer aarzelen reed hij zelf gewoon door. Het was hopen dat hij moe genoeg was van al dat kopwerk, maar hij had genoeg vertrouwen en voelde dat hij sterk was."

Van echte teleurstelling was geen sprake bij Terpstra, die volgende week Parijs-Roubaix voor de tweede keer op rij hoopt te winnen. "In Gent-Wevelgem was het een tactisch steekspel en dacht ik nog: was ik maar mee gesprongen met Paolini. Nu was Kristoff gewoon beter."