Sep Vanmarcke slaagde er zondag bij lange na niet in Lotto-Jumbo de eerste zege van het seizoen te bezorgen.

De Belgische kopman van de Nederlandse World Tour-ploeg kon door een "slecht moment" de favorieten niet volgen bij aanvang van de finale van de Ronde van Vlaanderen.

"Er was een splitsing in de groep, waardoor ik moest achtervolgen. Maarten Wynants deed er alles aan om het gat te verkleinen. Ik kon me nog herpakken, maar ik kwam niet meer terug."

Vanmarcke, die 53e werd, was duidelijk over zijn optreden. "Ik heb gefaald. Ik ben ontgoocheld. Ik zal nu moeten proberen me opnieuw op te laden voor Parijs-Roubaix."

Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven tast in het duister over de inzinking van Vanmarcke. "Sep was goed, maar vandaag niet. Waar dat aan ligt kom je vaak niet achter. Je moet gewoon verder."

Van een crisis is volgens de oud-renner geen sprake. ''Dat hele verhaal van de nul overwinningen leeft binnen de ploeg niet zo. Misschien als het maar vaak genoeg wordt opgeschreven. Als ploeg staan we daar boven.''

Verhoeven wijt het ook aan het programma dat het team tot nu toe reed. ''We koersen bewust minder wedstrijden, dan heb je sowieso minder kans om te winnen."

"Vandaag ga je wel de koers in met het idee dat je voor het podium rijdt, ook op basis van de hele voorgeschiedenis. Sep was goed en werd hier vorig jaar al derde.''