Geraint Thomas heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat hij als één van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen wordt gebombardeerd.

"Het is goed om te horen dat je tot de favorieten wordt gerekend", aldus Thomas, die onlangs de sterkste was in de E3 Prijs en derde werd in een helse editie van Gent-Wevelgem.

"Ik benader het een beetje zoals vroeger op de baan. Toen gingen we ook de meeste wedstrijden in als favoriet. Ik richt me nu vooral op mezelf als individu en op de manier waarop we als ploeg rijden."

"In een klassieker kunnen honderden dingen meer gebeuren dan in een ploegenachtervolging op de baan, maar het meeste heb ik niet in eigen hand. We moeten doen wat we kunnen."

De 28-jarige renner van Team Sky verwacht een open race. "Er zullen constant demarrages plaatsvinden, er zal een moment zijn waarop we elkaar aankijken om te bepalen wie er gaat achtervolgen."

"Het is een groot schaakspel op wielen, terwijl het vroeger een kwestie was van aansluiten bij Fabian Cancellara als hij ging op de laatste keer Kwaremont."