Sebastian Langeveld lag na zijn zware val in de E3 Prijs vorige week vrijdag in het ziekenhuis, maar staat zondag gewoon aan de start in de Ronde van Vlaanderen.

"Het was een heel vervelende week, maar ik ben opgelucht dat de kogel door de kerk is", zegt de renner van Cannondale-Garmin tegen NU.nl.

De Nederlands kampioen heeft last van een botkneuzing in zijn knie en een lichte peesontsteking. De 30-jarige Langeveld spreekt daarom nog geen ambities uit.

"Dat is heel moeilijk, het is al een overwinning dat ik de start haal. Ik wil gewoon genieten van Vlaanderen en er staan voor mijn ploeg."

"Mijn knie beperkt me niet tijdens de wedstrijd, al is het wel gevoelig. Ik ga niet zeggen dat ik de finale ga rijden, maar ik start niet als pelotonvulling."

Maximale

Dat is Langeveld ook aan zijn stand verplicht met twee tiende plaatsen en een vijfde plek bij de laatste drie keer dat hij finishte. "Natuurlijk is dit geen ideale voorbereiding, maar in Milaan-San Remo was ik goed. Die vorm moet nog ergens zijn."

Bij de verkenning van het parcours bleek donderdag dat Langeveld in staat was om te koersen, zijn knie was een dag later ook nog in orde. Dylan van Baarle en Jack Bauer zullen op eerste paasdag zijn belangrijkste adjudanten zijn.

"We hebben nog geen bespreking gehad, maar ik ga er het maximale uithalen. Ik zal niet te vroeg op kop gaan rijden, dan verspil ik te veel krachten. We gaan het allemaal zien, ik ben vooral bezig geweest met het halen van Vlaanderen. Nu ga ik me voorbereiden."

Onvoorspelbaar

Langeveld heeft niet eerder na zo'n bliksemherstel aan de start gestaan van een grote wedstrijd. "Maar er zijn genoeg voorbeelden van. Van onze ploeg heeft iedereen dit voorjaar wel een keer op de grond gelegen. De één komt er alleen iets beter vanaf dan de ander. Ik had ook thuis op de bank kunnen zitten, net als Fabian Cancellara."

Door de afwezigheid van de Zwitserse winnaar van de afgelopen twee jaar en zijn belangrijkste concurrent Tom Boonen wordt er bij de 99e editie van 'Vlaanderens Mooiste' een ander koersverloop verwacht dan gebruikelijk.

"Het wordt een heel open race die zeer onvoorspelbaar is. Er zijn een paar jongens zeer goed op dreef, maar het zullen toch weer een beetje dezelfde namen worden."