Steven de Jongh is vrijdag benoemd tot het hoofd van de groep ploegleiders bij Tinkoff-Saxo, de ploeg van Peter Sagan en Alberto Contador.

De 41-jarige Nederlander was al werkzaam als ploegleider bij de Russische equipe. Tinkoff-Saxo voerde na het vertrek van sportdirecteur Bjarne Riis een structuurwijziging door.

Stefano Feltrin neemt de meeste taken van de Deen over en De Jongh krijgt de belangrijkste rol op het sportieve gebied. Tristan Hoffman blijft ook bij de ploeg betrokken.

"Ik wil de lat steeds hoger leggen", zegt De Jongh op de website van Tinkoff-Saxo. "Op korte termijn zullen we in elk geval niet de boel omgooien."

"Onze grote doelen dit seizoen zijn de Giro/Tour-dubbel met Contador en de klassiekers met Sagan. Ik werk al een jaar intensief met Alberto en dat blijf ik doen."

Saaie managers

Eigenaar Oleg Tinkov van Tinkoff-Saxo meldde eerder deze week in een verklaring dat de tijd van "saaie managers" is aangebroken in het wielrennen.

"Het gaat erom data te analyseren. In het huidige wielrennen wint niet meer degene die het vaakst traint, maar degene die dat op de beste manier doet. Een goed dieet, en niet epo, zal je aan de zege helpen."