Lotto-Jumbo maakt zich niet druk om het feit dat er in de eerste drie maanden van 2015 geen koers gewonnen is.

"De ploeg is met zes renners minder flink gekrompen. We skippen nu rondes waar we in het verleden makkelijk wonnen", aldus ploegleider Nico Verhoeven tegen NU.nl.

"We wisten van tevoren dat we weinig wedstrijden gingen winnen in het voorjaar. Daar moeten we mee leren leven. Nu moet het gelijk een topwedstrijd zijn. We gaan voor die ene hoofdprijs."

De Nederlandse formatie zag met Theo Bos, Bauke Mollema en Lars Boom afgelopen winter drie sterkhouders vertrekken bij het toenmalige Belkin. De overwinningen van dat drietal worden nu node gemist.

"Ach, als we straks een goede wedstrijd winnen, zijn die kleintjes weer niks waard. We hebben in het voorseizoen ook veel te kampen gehad met griep, maar dat hoor je ook bij andere teams. Dat moeten we maar accepteren."

Gesink

Toch blijft pech de grote namen bij Lotto-Jumbo achtervolgen in het openingsjaar van de nieuwe sponsor.

Robert Gesink heeft door privé-omstandigheden en knieklachten amper gekoerst, Wilco Kelderman brak in de voorbereiding zijn sleutelbeen, Laurens ten Dam staat aan de kant met gebroken ribben, Steven Kruijswijk was al eens ziek en Moreno Hofland sukkelt al weken met zijn gezondheid.

"Met name Gesink is natuurlijk een zware tegenvaller. Die misten we zeker in de Tirreno, daardoor reden we daar geen uitslag", zegt Verhoeven, die hoopt dat de formatie zondag in de Ronde van Vlaanderen alle ellende achter zich laat.

"We hebben daar met Sep Vanmarcke een kopman die gewoon fit is en echt op het punt staat om een keer een grote wedstrijd te winnen. Er zijn bovendien zeven andere renners die alleen voor hem werken, die luxe heeft niet iedereen. Toch zijn er misschien wel tien kandidaat-winnaars, dus we moeten het eerst even doen."