Alexander Kristoff schreef donderdag de Driedaagse De Panne op zijn naam en won dit jaar in totaal al negen etappes. Desondanks ziet hij zichzelf niet als topfavoriet voor de zege in de Ronde van Vlaanderen.

De Noor sprintte naar drie zeges in de Driedaagse en hield in de afsluitende tijdrit zijn leidende positie in het algemeen klassement vast. "Als je klassementsleider bent, kun je niet afhaken voor de laatste etappe. En de tijdrit was niet zo lang, dus hopelijk herstel ik goed. Ik voel me prima", zei hij na afloop tegen Cyclingnews.

De Noor weet in ieder geval dat twee van zijn concurrenten zondag niet aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. Tom Boonen en Fabian Cancellara moeten de klassieker vanwege blessures laten schieten. Maar volgens Kristoff vergroten dat zijn kansen op de zege niet.

"Etixx heeft nog veel andere sterke renners in de ploeg en zonder Boonen zullen ze een massasprint willen voorkomen, dus misschien is het juist nadelig dat Boonen niet meedoet. Maar aan de andere kant zijn er een paar goede concurrenten niet bij. Het is moeilijk te zeggen wat beter is voor mij."

"Ik hoef niet de sterkste renner te zijn, maar ik moet in de laatste klim in het wiel blijven van de anderen en je moet nog steeds sterk zijn om dat te kunnen", besloot Kristoff.