Bradley Wiggins heeft donderdag tijdens de Driedaagse De Panne-Koksijde zijn laatste tijdrit op het hoogste niveau gereden. De Brit won overtuigend de rit tegen de klok.

Wiggins was in de tijdrit duidelijk de snelste en liet Stijn Devolder achttien seconden achter zich. De wereldkampioen tijdrijden liet na afloop weten dat hij in zijn professionele carrière geen rit tegen de klok meer zal rijden.

"Dit was mijn laatste tijdrit op dit niveau. Het is erg leuk om hier te winnen, omdat ik hier in 2002 al meedeed. Ik had mijn zinnen op deze rit gezet", zei Wiggins tegen Sporza.

De renner van Team Sky had tijdens zijn rit behoorlijk afgezien. "Het was verschrikkelijk op de fiets. Maar de omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde en ik wist dat er een mogelijkheid was om op het podium te eindigen."

Wiggins was een aantal weken geleden ziek, maar voelde zich tijdens de driedaagse koers in België weer fit. "Het team wilde niets naar buiten brengen. Waarom weet ik ook niet. Maar vanwege mijn ziekte startte ik niet in de E3 Prijs en was ik niet honderd procent tijdens Gent-Wevelgem. Ik ben nu weer op het niveau van een paar weken geleden."

Wiggins heeft dit jaar zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix. Hij doet komende zondag ook mee aan de Ronde van Vlaanderen.