Sep Vanmarcke behoort zondag tot de favorieten voor de winst in de Ronde van Vlaanderen. De kopman van Lotto-Jumbo zegt geen moeite te hebben met die rol.

"Het is normaal dat er iets verwacht wordt van mij. Ik zet mezelf ook onder druk'', verklaarde Vanmarcke donderdag. "Sinds vorig jaar weet ik dat ik deze koers kan winnen.''

Afgelopen jaar eindigde de 26-jarige Belg achter Fabian Cancellara en Greg Van Avermaet als derde in 'Vlaanderens Mooiste'.

"Ik ken geen angst, hoewel sommige van mijn concurrenten in goede vorm blijken te zijn. Tom Boonen en Fabian Cancellara ontbreken, maar er zijn voldoende andere uitdagers."

"De eerste die bij mij opkomt is Geraint Thomas. Hij is een gevaarlijke tegenstander. Er zijn vijf tot tien renners die kunnen winnen. De Ronde van Vlaanderen is zo zwaar dat aan het einde altijd de besten voorop rijden."

Lek

Vanmarcke hoopt dat pech hem bespaard blijft in de week waarin met 'Vlaanderen' en Parijs-Roubaix de voor hem belangrijkste koersen worden verreden.

In de Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche reed hij lek, in de E3 Prijs had hij problemen met zijn schoenplaatje. ''Als ik nergens tegenaan loop kan ik ver komen, met hopelijk een aantal ploeggenoten aan mijn zijde.''

Afgelopen week moest Vanmarcke in Gent-Wevelgem met de zesde plaats genoegen nemen. "Nooit fijn, maar het gebeurde onder buitengewone omstandigheden."