Lotto-Jumbo begint zondag met de Nederlanders Maarten Tjallingii, Tom Leezer, Rick Flens en Bram Tankink aan de Ronde van Vlaanderen.

Het viertal zal in dienst rijden van de Belgische kopman Sep Vanmarcke. De Duitser Robert Wagner en de Belgen Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck completeren de ploeg in de klassieker over 264 kilometer.

De Nederlandse formatie is bijna dezelfde als de ploeg voor Gent-Wevelgem van afgelopen zondag. Alleen Barry Markus is er niet bij en zijn plaats wordt ingenomen door Wagner.

Woensdag verkende Lotto-Jumbo met ploegleider Nico Verhoeven al het parcours van 'Vlaanderens Mooiste'. "Het is prima om alles even op te frissen, vooral de aanloop naar de finale", vertelt Verhoeven tegen NU.nl

"We praten de komende dagen over de tactiek, maar het is duidelijk dat Sep de kopman is en de andere zeven hem naar de finale moeten helpen.”

Topprestatie

De 26-jarige Vanmarcke werd vorig jaar derde in de Ronde van Vlaanderen en moet ook dit jaar om de zege gaan strijden. Zijn kansen lijken toegenomen omdat Fabian Cancellara, de winnaar van 2013 en 2014, en ook drievoudig winnaar Tom Boonen er door blessures niet bij zijn.

Verhoeven: "Vanmarcke is fit om een topprestatie te leveren. Er is ook meer ruimte omdat Cancellara en Boonen zijn weggevallen, dat waren vaste klanten voor het podium. Maar daardoor wordt het er niet per se makkelijker op." 

"De koers krijgt wel een meer open karakter met mogelijkheden voor Vanmarcke, Greg Van Avermaet of Alexander Kristoff. Iedere topper ziet nu meer kansen."