Alexander Kristoff heeft woensdag ook de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam geschreven. Dinsdag was de Noor al de snelste in de eerste rit.

Kristoff ging in de straten van Koksijde vroeg aan in de sprint, waarna geen van zijn concurrenten nog in de buurt kwam. 

De Italiaan Elia Viviani moest genoegen nemen met de tweede plaats. Shane Archbold uit Nieuw-Zeeland eindigde als derde. Raymond Kreder van Team Roompot was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Door zijn zege behoudt de 27-jarige Kristoff de leiding in het algemeen klassement. Stijn Devolder volgt op zestien seconden.

De Belgische etappekoers wordt donderdag afgesloten met een rit over 111 kilometer met start en finish in De Panne en een individuele tijdrit van 14 kilometer.

De tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde in beeld

Blauwe trui

Woensdag in de tweede etappe reed lange tijd een groep van twaalf man vooruit, met daarin ook de Nederlander Michael Vingerling van Team3M. Hij pakte tijdens de vlucht genoeg punten om donderdag in de blauwe trui te mogen starten, maar werd op ongeveer twintig kilometer van de meet wel ingerekend met zijn medevluchters.

Daarmee leek een massasprint aanstaande, tot de Deen Martin Mortensen, de Italiaan Alessandro Malaguti en de Belg Dennis Coenen een nieuwe kopgroep vormden.

Op drie kilometer van de finish werd echter ook het drietal teruggepakt, waardoor Kristoff opnieuw kon excelleren in de sprint. De renner van Katoesja liet zo weer zien dat hij kort voor de Ronde van Vlaanderen van zondag in uitstekende vorm verkeert.