Tom Boonen heeft woensdag zijn ploeggenoten van Etixx-QuickStep vergezeld tijdens een verkenning van het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

Ploegleider Wilfried Peeters benadrukte dat een optreden zondag van zijn geblesseerde kopman geen optie is. ''Trainen is wat anders dan competitie. Dus nee, zondag is hij er niet bij.''

Boonen kwam op 9 maart ten val in Parijs-Nice en liep daarbij een schouderkwetsuur en een breuk in een van zijn ellebogen op. De oud-wereldkampioen zei zelf na de operatie dat hij eind april mogelijk weer wedstrijden gaat rijden.

Nadat Boonen vorige week al weer een trainingsrit van 100 kilometer had afgelegd, begon in België het speculeren, met name over een mogelijke deelname aan Parijs-Roubaix volgende week.

''Tom wilde graag mee'', vertelde Peeters. ''Hij is al aan het trainen en vroeg of hij mee mocht op verkenning. Tom fietst graag en dan is het logisch dat hij er hier bij is. Hij is hier om de ploegmaats te steunen."

De ploeg verkende met zes renners, onder wie de Tsjechische kopman Zdenek Stybar en de Nederlander Niki Terpstra, die ook een van de kanshebbers is.