Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gert Steegmans

Steegmans ontbreekt na nieuwe val in Ronde van Vlaanderen

Gert Steegmans wordt achtervolgd door pech in de Vlaamse wielerkoersen. De renner van Trek moest na Gent-Wevelgem dinsdag ook afstappen in de Driedaagse De Panne en kan zondag niet starten in de Ronde van Vlaanderen.
Door NU.nl/ANP

Steegmans kwam hard ten val en werd met knieproblemen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar moest hij zondag ook al heen na een val in Gent-Wevelgem, al leverde dat geen serieus blessureleed op.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Steegmans een diepe kneuzing in zijn rechterbovenbeen heeft. De Belg belandde zondag door harde windstoten met fiets en al in de sloot. Ook de eerste etappe van de Driedaagse De Panne werd geteisterd door harde windstoten.

De 34-jarige Steegmans werd vorig jaar nog derde in de driedaagse wedstrijd, die geldt als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen van zondag.

Zijn ploeg Trek raakte door een val vorige week in de E3 Harelbeke ook al kopman Fabian Cancellara kwijt. De Zwitser liep rugletsel op en mist de grote voorjaarsklassiekers. "De pech wil maar niet ophouden binnen onze ploeg", treurt ploegleider Dirk Demol.

Na het wegvallen van Cancellara zou Steegmans één van de troeven zijn voor de Belgische klassieker, maar ook hij moest zich dus afmelden.


Lees meer over:

Wielrennendriedaagse de panne

Aanbevolen artikelen