Wielrennen

Riis last rustperiode in na vertrek bij Tinkoff-Saxo

Bjarne Riis last een rustperiode in na zijn vertrek bij wielerploeg Tinkoff-Saxo. Dat maakte de Deen dinsdag in een verklaring bekend.

De Russische formatie meldde zondag dat er overeenstemming was bereikt over de ontbinding van het contract van de sportief directeur.

Riis ging in de verklaring niet in op de redenen van zijn breuk met het team van eigenaar Oleg Tinkov.

"In de nabije toekomst zal ik veel tijd besteden aan mijn familie en vrienden en ga ik nadenken over wat ik nog wil bereiken tijdens mijn professionele loopbaan. Tijdens deze periode ben ik niet beschikbaar voor interviews", stelt de Deen.

Tinkoff-Saxo ontkende zondag dat de tegenvallende resultaten te maken hebben met het vertrek van Riis. 

De Italiaan Stefano Feltrin is aangesteld als opvolger van Riis, zo maakte Tinkov dinsdag bekend.

Doping

In de loop van dit jaar worden de resultaten bekend van een onderzoek van het Deense antidopingbureau ADD. Deense media berichtten onlangs dat de 50-jarige Riis een straf boven het hoofd hangt naar aanleiding van de bevindingen van het ADD.

Riis was ruim een decennium betrokken bij de ploeg als ploegleider, sportief directeur en eigenaar. Eerder werd de formatie onder meer gesponsord door CSC.

"Al mijn jaren met het team zie ik als een buitengewone reis. Ik wil iedereen bedanken die het onvergetelijk heeft gemaakt. Ik wens de renners en de staf alle succes. Blijf hard werken, dan behalen jullie de gewenste resultaten", wil Riis nog kwijt.

Eind 2013 deed hij het team van de hand aan de Russische zakenman Oleg Tinkov. Bekende renners die uitkomen voor het team zijn Peter Sagan, Alberto Contador en Rafal Majka.

Deze week maakt Tinkoff-Saxo de nieuwe ploegstructuur bekend. Tristan Hoffman en Steven de Jongh zijn actief als ploegleider bij de Russische equipe.

Lees meer over:
Tip de redactie