Tinkoff-Saxo en sportief directeur Bjarne Riis gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar, zo maakt het Russische World Tour-team zondag bekend.

"We hebben een akkoord bereikt om het contract te ontbinden", laat Tinkoff-Saxo weten. "De details van deze overeenkomst blijven binnenskamers. Beide partijen doen hierover verder geen mededelingen."

Het is onduidelijk waarom Riis vertrekt. Afgelopen week meldde de Russische ploeg al dat de oud-renner niet meer "actief betrokken" is bij de ploeg.

Dit had volgens Tinkoff-Saxo niets te maken met tegenvallende resultaten, zoals Deense media suggereerden.

In de loop van dit jaar worden de resultaten bekend van een onderzoek van het Deense antidopingbureau ADD. Deense media berichtten onlangs dat de 50-jarige Riis een straf boven het hoofd hangt naar aanleiding van de bevindingen van het ADD.

Tinkov

Riis was ruim een decennium betrokken bij de ploeg als ploegleider, sportief directeur en eigenaar. Eerder werd de formatie onder meer gesponsord door CSC.

Eind 2013 deed hij het team van de hand aan de Russische zakenman Oleg Tinkov. Bekende renners die uitkomen voor het team zijn Peter Sagan, Alberto Contador en Rafal Majka.

Begin volgende week maakt Tinkoff-Saxo de nieuwe ploegstructuur bekend. Tristan Hoffman en Steven de Jongh zijn actief als ploegleider bij de Russische equipe.