Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alberto Contador

Wielrennen Contador houdt alleen schaafwonden over aan val

Het was even schrikken voor Alberto Contador toen hij zaterdag in de finale van de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië onderuit ging, maar de nummer drie van het algemeen klassement lijkt geen ernstige verwondingen te hebben opgelopen.
Door NU.nl

"Een Colombiaanse renner raakte me op een rotonde en daardoor viel ik", legt Contador na de rit naar Port Aventura uit aan het Spaanse BiciCiclismo.

"Ik heb schaafwonden aan mijn hele linkerkant, op mijn bil, knie, schouder en arm. Maar het lijkt mee te vallen, het zijn alleen oppervlakkige schaafwonden."

De kopman van Tinkoff-Saxo kwam ruim twee minuten na het peloton pas als 91e over de streep, maar verloor geen tijd in het klassement omdat zijn val in de laatste drie kilometer plaatsvond.

Zesde etappe Ronde van Catalonië in beeld

Pijnlijk

Contador, die in de slotrit in Barcelona zeven seconden goed moet maken op klassementsleider Richie Porte, verwacht niet dat hij zondag hinder zal ondervinden van zijn verwondingen.

"Ik voel me vrij goed, los van het feit dat het wat pijnlijk is. In principe zou het geen probleem moeten zijn voor morgen. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt."

De Rus S​ergei Tsjernetski schreef zaterdag de zesde etappe in de Spaanse World Tour-koers op zijn naam.


Lees meer over:

Ronde van CataloniëAlberto Contador

Aanbevolen artikelen