Mark Cavendish heeft niet het gevoel dat het recent gepubliceerde rapport van de Cycling Independent Reform Commission (CIRC) over de dopingcultuur in het wielrennen nieuwe inzichten heeft opgeleverd.

"Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat er iets nieuws in staat", zei Cavendish. "Ik denk dat alle 'shit' van de afgelopen jaren is samengevoegd in één document, zodat men over het verleden van het wielrennen kan praten alsof het over het heden gaat."

De onafhankelijke hervormingscommissie CIRC concludeerde na gesprekken met 174 experts begin deze maand onder meer dat er nog altijd een serieuze dopingcultuur heerst in het wielrennen.

De commissie sprak met name met oud-renners, al heeft ook Alberto Contador bevestigd dat hij zijn medewerking heeft verleend.

Cavendish benadrukte dat hij niet gevraagd is voor een gesprek met de CIRC en dat hij niet het gevoel heeft dat het rapport representatief is voor het huidige peloton.

"Het is een understatement als ik zeg dat het een beetje frustrerend is", aldus de Britse sprinter. "Ik denk dat het moderne wielrennen steeds schoner wordt en dat het speelveld in de sport waarvan ik houd een stuk gelijker is. Daar ben ik heel blij mee."

De belangrijkste conclusies in het dopingonderzoek