Alberto Contador maakt zich er niet druk om dat hij maandag net als veel andere renners veel tijd verloor op de drie koplopers in de Ronde van Catalonië.

Bart De Clercq, Pierre Rolland en ritwinnaar Maciej Paterski vertrokken na ruim vijftig kilometer uit het peloton en fietsten een voorsprong van dertien minuten bij elkaar.

Het peloton maakte ondanks de ruime marge en de grote namen op de startlijst pas laat aanstalten om de vluchters terug te pakken, waardoor zij nog een voorsprong van 2.40 overhielden.

"Het peloton reed heel hard, erg indrukwekkend", aldus Contador, die de Ronde van Catalonië in 2011 won, over het moment waarop het peloton eindelijk het tempo verhoogde. "Het verraste me dat het verschil niet minder werd."

Bezorgd is de Spanjaard echter niet. "Uiteindelijk gaven we alles wat we hadden en wisten we de achterstand nog te verkleinen. Het verschil is geen ramp. We zullen zien hoe het zich in de komende dagen gaat ontwikkelen."

Rolland

Pierre Rolland, één van de koplopers, denkt dat hij samen met De Clercq en Paterski niet veel profijt zal hebben van het ogpgebouwde tijdsverschil in de resterende ritten in Catalonië.

"De achtervolgers zijn van een hoog niveau en dat ze de voorsprong hebben teruggebracht naar twee minuten en veertig seconden is goed voor ze. Ik ben benieuwd welke kansen we nog hebben, maar de situatie is niet ideaal."

De Ronde van Catalonië duurt nog tot en met zondag. In de komende dagen moet er flink geklommen worden.