De Belg Iljo Keisse heeft zaterdag de vierde editie van de Ronde van Zeeland Seaports op zijn naam geschreven.

De 32-jarige coureur van Etixx-QuickStep mocht winnen van zijn ploeggenoten Niki Terpstra en Lukasz Wisniowski, met wie hij op zo'n 80 kilometer van de finish was ontsnapt uit het uitdunnende peloton.

Terpsta rolde als tweede over de streep, de Pool werd derde. Alle Etixx-renners hadden de handen omhoog om hun bijzondere show te vieren.

"Een heel mooi gebaar van Niki en Lukasz'', aldus de Belgische winnaar, die op de baan al de nodige successen vierde met Terpstra. "Mijn harde werk van de afgelopen jaren is eindelijk beloond. Ik ben heel dankbaar dat mijn ploeggenoten me op deze manier wilden helpen."

"Niki zei dat als ik de komende wedstrijden ook zulke goede benen heb, ik hém moet helpen om te winnen. Dus ik ga mijn best doen om zijn goede daad terug te betalen. Dit is natuurlijk geen klassieker, maar het indrukwekkende teamwerk dat we lieten zien, geeft een enorme 'boost' aan het moraal van de hele ploeg.''

Slijtageslag

De koers over ruim 196 kilometer, met start en finish in Terneuzen, draaide uit op een ongekende slijtageslag. Slechts achttien renners haalden in het slechte weer het einde.

Keisse, Terpstra en Wisniowski kleurden de koers met hun succesvolle ploegenspel. De drie teamgenoten bouwden een flinke voorsprong op en konden in Terneuzen zelf de podiumplaatsen verdelen.

Tot een serieuze sprint kwam het niet. Keisse kreeg de eer om Theo Bos op te volgen als winnaar in Zeeland.