Eigenaar Oleg Tinkov van Tinkoff-Saxo is niet te spreken over de prestaties van zijn renners in het nog prille wielerseizoen.

Ondanks de aanwezigheid van Alberto Contador en Peter Sagan in de ploeg staat Tinkoff-Saxo pas op twee overwinningen in 2015.

Het zint de Rus allerminst dat Contador in de Tirreno-Adriatico werd geklopt door Nairo Quintana en dat Sagan al vaak net naast de zege greep.

"Grote talenten moeten altijd onder druk worden gezet. Dat kan God doen, dat kunnen ze zelf doen, als het maar gebeurt", zegt Tinkov in L'Equipe. "Zeker als we het hebben over renners met een miljoenencontract."

"Ik leg mezelf elke dag ook druk op. We hebben het over sporters en ploegleiders, niet over de prinses op de erwt."

Gebotst

Sportdirecteur Bjarne Riis zou hevig zijn gebotst met de Rus in de Tirreno-Adriatico. "Het is helemaal niet nodig dat iemand ons druk oplegt. Dat doen we zelf al", reageert de Deen op de kritiek van de eigenaar.

Het is niet de eerste keer dat Tinkov openlijk kritiek levert op Contador. Na de Tour de France van 2013, waarin de Spanjaard niet verder kwam dan de vierde plaats, stelde de zakenman dat Contador te rijk is en daardoor niet genoeg honger heeft.

Afgelopen jaar was er van animositeit tussen de twee geen sprake. Na zijn Vuelta-zege werd Contador uitvoerig geprezen door de Rus.