Peter Sagan durft het na de edities van de afgelopen jaren niet aan een favoriet aan te wijzen voor Milaan-San Remo, de eerste voorjaarsklassieker van dit seizoen die zondag verreden wordt.

"In de voorbije drie seizoenen ging de zege steeds naar een outsider. De grootste kanshebbers grepen naast de overwinning", roept de 25-jarige Slowaak in herinnering op de website van zijn ploeg Tinkoff-Saxo.

"Milaan-San Remo is een speciale en onvoorspelbare koers. Dat komt vooral door de lengte van de wedstrijd en de diverse tactieken van de ploegen. Ik start opnieuw met grote ambities, maar dat geldt ook voor mijn concurrenten. Meer dan je best kun je niet doen."

Sportdirecteur Bruno Cenghialta van Tinkoff-Saxo is ervan overtuigd dat de 293 kilometer lange wedstrijd opnieuw wordt beslist in de laatste acht kilometer.

"Je hebt de Poggio, de afdaling en dan de weg naar de aankomst. We zullen er alles aan doen om Peter zo goed mogelijk te lanceren. We moeten attent rijden, want voordat je het weet raak je betrokken in vreemde tactische situaties, ook omdat de groep gefragmenteerd raakt."

Sagan boekte maandag in de Tirreno-Adriatico zijn eerste zege in negen maanden.