Etixx-QuickStep verschijnt zondag met drie troeven aan de start van Milaan-Sanremo.

Mark Cavendish, de Britse topsprinter die in 2009 de 'Primavera' won, wordt uitgespeeld als het uitdraait op een massasprint.

Met wereldkampioen Michal Kwiatkowski en Zdenek Stybar beschikt Etixx-QuickStep over twee renners die een splijtende demarrage in de benen hebben.

''We kunnen in elke situatie tijdens de race de hoofdrol spelen met deze renners, van de heuvels van 'I Capi' tot de finish op de Via Roma'', zei ploegleider Rolf Aldag van de Belgische formatie woensdag.

''Milaan-Sanremo is een onvoorspelbare koers, dat maakt het juist zo speciaal. Minstens honderd renners dromen zondag van de winst.''

Cavendish krijgt met Mark Renshaw en Fabio Sabatini twee sterke gangmakers mee voor de Italiaanse voorjaarsklassieker, die over 293 kilometer gaat.

Orica

Bij de Australische ploeg Orica-GreenEdge gaat Jens Mouris mee als knecht van kopman Michael Matthews. De 24-jarige sprinter won vorig week nog een rit in Parijs-Nice.

Matthews krijgt verder hulp van zijn landgenoten Mathew Hayman, Michael Hepburn, Luke Durbridge en Simon Clarke. De ploeg wordt compleet gemaakt door de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en de Brit Simon Yates.

''We gaan met Matthews voor het podium'', aldus ploegleider Matt White. Simon Gerrans, de winnaar van 2012 uit de ploeg van Orica-GreenEdge, ontbreekt vanwege een breukje in zijn elleboog.