Wielrennen

Gesink moet rentree weer uitstellen door lichte knieblessure

Robert Gesink komt voorlopig nog niet in actie door de gevolgen van een lichte knieblessure, die hij in in de voorbereiding op het wielerseizoen opliep.

De renner moet de Ronde van Zeeland van zaterdag en de Ronde van Catalonië van volgende week laten schieten. Dat meldt zijn ploeg Lotto-Jumbo woensdag.

De klimmer reed tot nu toe alleen de Ronde van Algarve en moest die half februari vroegtijdig verlaten vanwege privé-omstandigheden.

Gesink hoopte deze maand al zijn rentree te maken in de Tirreno-Adriatico, maar startte niet in Italië vanwege een gebrekkige voorbereiding.

Pechjaar

De Varssevelder hoopt nu terug te keren in de Ronde van het Baskenland, die op 6 april begint. Daarna wil Gesink nog een aantal klassiekers rijden. Hij werkt in het Spaanse Girona, waar hij een huis heeft, aan zijn conditie.

De 28-jarige Gesink was dit jaar juist vastberaden om zijn pechjaar 2014 achter zich te laten. Hij werd vorig jaar geplaagd door hartritmestoornissen en persoonlijk leed.

Gesink moest afstappen bij de Vuelta door problemen met de gezondheid van zijn vrouw tijdens de zwangerschap van hun tweede zoon, die in januari werd geboren.

Lotto-Jumbo wil op 4 juli met Gesink en Wilco Kelderman als kopmannen beginnen aan de Tour de France.

Tip de redactie