Wielrennen

UCI vindt gepland bezoek Armstrong aan Tour de France respectloos

De internationale wielrenunie UCI is niet blij met de plannen van Lance Armstrong om mee te doen aan een liefdadigheidswedstrijd op het parcours van de komende Ronde van Frankrijk.

Het project onder de naam Le Tour One Day Ahead is een initiatief van oud-voetballer Geoff Thomas, die net als Armstrong herstelde van kanker.

De Brit heeft de Amerikaan, die zijn zeven Tourzeges moest afstaan na zijn dopingbekentenis, benaderd om mee te doen en zo geld in te zamelen in de strijd tegen de ziekte.

Voorzitter Brian Cookson van de UCI wil niet dat Armstrong, die door het Amerikaanse antidopingbureau USADA levenslang geweerd is uit de sport, terugkeert in Frankrijk.

''Ik ben er zeker van dat Geoff Thomas het goed bedoelt, maar Armstrongs deelname is respectloos richting de huidige renners, de UCI en de organisatie van de Tour. Het lijkt mij beter dat hij niet meedoet. Lance kan gepastere manieren vinden om geld in te zamelen."

Thomas wil in juli alle Touretappes een dag eerder dan het profpeloton rijden. De belangrijkste rittenkoers van de wereld start op 4 juli in Utrecht.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie