Wielrennen

Giant met vier Nederlanders naar San Remo, Lotto-Jumbo met Hofland

Giant-Alpecin heeft vier Nederlandse renners opgenomen in de selectie voor Milaan-San Remo. Tom Dumoulin, Koen de Kort, Albert Timmer en Roy Curvers maken zondag hun opwachting in de eerste klassieker van dit seizoen.

De vier zullen vooral moeten werken voor hun Duitse kopman John Degenkolb. "We hebben wat pech gehad in de voorbereiding met valpartijen en ziekte'', zegt ploegleider Marc Reef dinsdag.

"Maar we hebben nog steeds een sterke ploeg en zijn klaar voor ons belangrijkste doel: een goed resultaat met John.''

De Duitse sprinter Marcel Kittel, die op de weg terug is na een virus, maakt net als vorig jaar geen deel uit van het team.

Degenkolb reed vorig jaar lek vlak voor de Poggio, de laatste heuvel op weg naar San Remo, en eindigde als 39e. De zege ging naar de Noor Alexander Kristoff.

De selectie: Nikias Arndt (Dui), Roy Curvers (Ned), John Degenkolb (Dui), Tom Dumoulin (Ned), Chad Haga (VS), Koen de Kort (Ned), Albert Timmer (Ned) en Zico Waeytens (Bel).

Lotto-Jumbo

Lotto-Jumbo zet in op Moreno Hofland, Bert-Jan Lindeman en Paul Martens.

"We hebben niet de grote favoriet in onze gelederen", zegt ploegleider Erik Dekker dinsdag over de kansen van zijn ploeg. "Met Hofland, Lindeman en Martens hebben we in ieder geval drie jongens die voorin kunnen meedoen."

Milaan-San Remo is een groot doel voor Hofland. Hij hoopt zijn oude niveau daar weer te benaderen na een iets mindere periode. "Ik ben niet fit aan Parijs-Nice begonnen. Tijdens die wedstrijd ben ik wel gegroeid, maar na de vijfde rit was ik helemaal leeg."

"Ik hoop dat ik dit weekend goed genoeg ben om de Poggio over te komen met de voorste groep. Ik zal daarvoor veel met Paul praten. Hij is een ervaren renner, die de afgelopen jaren vaak voorin heeft meegedaan in Milaan-San Remo. Hij kan me helpen en tips geven."

De selectie: Rick Flens, Moreno Hofland, Tom Leezer, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Bram Tankink, Maarten Tjallingii en Robert Wagner.

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?

Lees meer over:
Tip de redactie