Wielrennen

Nibali laat Milaan-San Remo mogelijk schieten

Vincenzo Nibali overweegt af te zien van zijn geplande deelname aan Milaan-San Remo, de Italiaanse klassieker die zondag wordt verreden.

De winnaar van de Tour de France 2014 baalt van het in zijn ogen eenvoudige parcours.

"Ik vraag me echt af wat ik daar te zoeken heb, zeker zonder de beklimming van Le Manie", zegt Nibali in La Gazzetta dello Sport.

Le Manie werd in 2009 toegevoegd aan Milaan-San Remo, maar verdween vorig jaar omdat de organisatie een andere klim, de Pompeiana, wilde opnemen in het traject.

Wegens een aardverschuiving werd de Pompeiana later geschrapt, Le Manie keerde echter niet terug.

Tirreno-Adriatico

Nibali is momenteel actief in de Tirreno-Adriatico. De renner van Astana verloor zondag meer dan twee minuten op ritwinnaar Nairo Quintana in een zware bergrit.

"Ik heb niet dezelfde vorm als de renners die zich via hoogtestages hebben voorbereid op deze wedstrijd. Toch zegt dat niets over Milaan-San Remo. Tijdens een eendagswedstrijd start je met boordevol energie, in de Tirreno kom je je zelf eerder tegen als je minder energie hebt. Het probleem is alleen het parcours: wat moet ik daar doen?"

Nibali benadrukt dat hij op koers ligt voor zijn grote doel dit seizoen. "Ik moet goed zijn in de Tour de France. De route daarnaartoe verloopt normaal."

Door de licentieperikelen is het echter nog onduidelijk of Astana deel kan nemen aan de Tour. De UCI verzocht onlangs aan zijn licentiecommissie om de Kazakse ploeg de World Tour-status te ontnemen omdat er onvoldoende maatregelen tegen doping zouden worden genomen.

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie