Davide Cimolai heeft vrijdag de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Italiaan van Lampre-Merida was de sterkste in de massasprint.

De Fransman Bryan Coquard finishte als tweede, de Australiër Michael Matthews werd derde.

Wereldkampioen Michal Kwiatkowski blijft drager van de leiderstrui. De Pool heeft één seconde voorsprong op de Australiër Richie Porte.

Beste Nederlander in het algemeen klassement blijft Tom Dumoulin op de vijftiende plaats. De Limburger van Giant-Alpecin heeft 1 minuut en 13 seconden achterstand op Kwiatkowski.

Zaterdag vervolgt het peloton Parijs-Nice met een etappe over 184 kilometer van Vence naar Nice. Een dag later wordt de Franse rittenkoers afgesloten met een klimtijdrit over bijna tien kilometer.

De Gendt

De etappe van vrijdag over 192 kilometer van Saint-Étienne naar Rasteau werd kleur gegeven door Thomas De Gendt.

De Belgische drager van de bolletjestrui ging al vroeg in de etappe in de aanval en kreeg Romain Sicard (Europcar), Andrew Talansky (Cannondale-Garmin), Pawel Poljanski (Tinkoff-Saxo) en Jegor Silin (Katusha) met zich mee.

Steeds als er geklommen moest worden, was De Gendt het eerste boven van de kopgroep, waardoor hij zijn leidende positie in het bergklassement verstevigde.

In de slotklim bleef De Gendt tot de slotkilometer als enige over, maar uiteindelijk kon hij het aanstormende peloton net niet voor blijven.