Na een proloog en drie vooral vlakke etappes krijgen de klassementsrenners donderdag voor het eerst echt klimwerk voor de kiezen in Parijs Nice. Lotto-Jumbo gaat ervan uit dat kopman Wilco Kelderman met de besten mee kan.

"Donderdag is het D-Day voor de klassementsrenners", zegt ploegleider Merijn Zeeman woensdag op de site van Lotto-Jumbo. "Op de lastige slotklim moeten we er staan, daar gaan zeker verschillen ontstaan."

De vierde etappe van Varennes-sur-Allier naar Croix de Chaubouret voert het peloton over liefst acht heuvels, waarvan vijf van de derde categorie en twee van de tweede. De rit finisht boven op de enige col van eerste categorie.

Zeeman: "We zijn vol vertrouwen. Wilco heeft in aanloop naar Parijs-Nice goed gepresteerd en ook de afgelopen dagen heeft hij het prima gedaan. Morgen wordt een mooie uitdaging voor hem."

Kelderman staat voorlopig veertiende op zeventien seconden van klassementsleider Michael Matthews. Tom Dumoulin is op de achtste plaats de beste Nederlander, met een achterstand van veertien tellen.

Hofland

Lotto-Jumbo zag dat sprinter Moreno Hofland woensdag voor de derde dag op rij als zevende eindigde in de Franse World Tour-koers. "Weer zevende", baalde de 23-jarige Brabander na de etappe naar Saint-Pourcain-sur-Sioule.

"Ik had natuurlijk liever een keer wat korter gefinisht, maar in de laatste bocht liet een lead-outman van GreenEdge zich aan de binnenkant professioneel afzakken. Daardoor verloor ik snelheid en was het lastig om weer op gang te komen."

Vorig jaar was Hofland de beste in de tweede etappe van Parijs-Nice, maar hij kende door een valpartij en ziekte niet de beste voorbereiding op de huidige editie van de 'rit naar de zon'.

"Ik ben op zich wel tevreden met mijn zevende plaatsen. Ik hoop tijdens deze koers beter te worden voor de wedstrijden die volgen", doelde hij op de voorjaarsklassiekers.

Matthews wint derde rit en pakt leiding Parijs-Nice