Wout Poels hoopt zich vanaf woensdag in zijn eerste grote koers voor Team Sky meteen te bewijzen. De Limburger mag voor zijn eigen kansen rijden nu kopman Chris Froome zich ziek heeft gemeld voor de Tirreno-Adriatico.

"Ik vind dat eigenlijk wel jammer, want ik keek ernaar uit om samen met hem te rijden. Hij was ook in supervorm", aldus Poels, die deze winter overkwam van Omega Pharma-Quick-Step, tegen NU.nl.

"Aan de andere kant biedt dit misschien wel mogelijkheden voor mezelf om wat te laten zien. Ik moet me toch bewijzen en zien hoe ik tussen de ploeg pas. Dan kan ik op het succes van Sky meeliften."

Het was voor de 27-jarige Poels al een goed teken dat Froome hem deze winter meenam naar een trainingskamp in Zuid-Afrika. "Dat was flink afzien en ze zeggen dat ik daar in de finales van de komende races profijt van moet hebben."

"Bij de Ronde van Oman, mijn eerste koers, was ik daar nog niet helemaal tevreden mee. Het ging redelijk goed, maar de uitslagen waren niet geweldig. Ik voel me nu goed en heb al twee keer top tien gereden in de Tirreno, dus ik heb er wel vertrouwen in."

Tour

Poels hoopt de komende maanden een plek in de Tourselectie van Sky af te dwingen. De Britse formatie zal opnieuw een ploeg rond Froome, die de editie van 2013 won, heen bouwen. Poels lijkt daar gezien het trainingskamp en de hoogtestage die nog volgt in te passen.

"De ploeg heeft me eerst gevraagd om de Giro te rijden, maar daar heb ik van af gezien. Ik wil heel graag de Tour rijden, ook omdat de start in Nederland is. Op zich zien ze dat wel zitten, al zijn ze wel zo eerlijk om te zeggen dat de beste renners daarvoor geselecteerd worden."

"Toch gok ik daar gewoon op, je moet af en toe van je eigen kracht en zelfvertrouwen uitgaan. Ik weet dat het geen probleem zal zijn als ik er goed voor leef. Al kan er tussendoor natuurlijk altijd wat gebeuren."

Poels wordt later deze maand in de Ronde van Catalonië als het goed is alsnog herenigd met Froome, mits de klimmer is hersteld van zijn virus. Daarna rijdt hij de Waalse Pijl, de Amstel Gold Race in zijn eigen Limburgse achterland staat nog op losse schroeven. "Ik weet het nog niet zeker. Het is supermooi om daar te rijden, maar ik heb er nooit echt goed gepresteerd."

Dertien Nederlanders van start in Tirreno-Adriatico I Froome en Kittel melden zich af voor Tirreno-Adriatico