Alberto Contador heeft zijn contract bij Tinkoff-Saxo met één seizoen verlengd tot eind 2016.

De 32-jarige Contador sluit zijn loopbaan nu hoogstwaarschijnlijk af bij de Russische World Tour-ploeg. Afgelopen maand kondigde de Spanjaard aan dat hij normaal gesproken eind 2016 stopt.

"Ik moest wel snel de knoop doorhakken. Als ik naar een ander team zou gaan, had ik namelijk het nodige moeten plannen daarvoor", zegt Contador op de website van Tinkoff-Saxo.

"Hier bij Tinkoff-Saxo hebben we een groep die me in staat stelt de uitdagingen van de grote rondes aan te gaan, die wetenschap is belangrijk voor me."

Trots

Eigenaar Oleg Tinkov van de ploeg had Contador graag langer aan zich gebonden. "Maar helaas wil hij eind 2016 stoppen. Ik ben er echter trots op dat de beste renner ter wereld nog twee jaar in mijn team rijdt."

De Spanjaard won al zes grote rondes in zijn loopbaan: eenmaal de Giro d'Italia (2008), twee keer de Tour de France (2007 en 2009) en drie keer de Vuelta a España (2008, 2012 en 2014).

De eindzeges in de Tour 2010 en Giro 2011 moest Contador inleveren na een positieve dopingtest tijdens de Tour 2010.

Pantani

Contador probeert dit seizoen zowel de Giro als de Tour te winnen, een prestatie die niet meer is vertoond sinds 1998, toen Marco Pantani beide grote rondes op zijn naam schreef.

Woensdag gaat Contador van start in de Tirreno-Adriatico, een koers die hij in 2014 won.

Eerder deze maand moest de Spanjaard tijdens de Ruta del Sol nipt zijn meerdere erkennen in Chris Froome, die wegens ziekte heeft afgezegd voor de Tirreno.