Met het gezicht op onweer stond Niki Terpstra zaterdag Sporza te woord na zijn tweede plek in de Omloop Het Nieuwsblad.

De Nederlander zat samen met ploeggenoten Tom Boonen en Stijn Vandenbergh in een kopgroep van vier man, maar moest de zege aan de Brit Ian Stannard laten.

"We wisten dat we Stannard eraan hadden hangen'', bromde Terpstra. "Maar ik dacht: die hebben we wel.''

Stannard, vorig jaar ook al de beste, passeerde met een halve fietslengte Terpstra, die de sprint was aangegaan.

"Ik ging vroeg aan, maar toen kwam ik de hoek om en kreeg ik een stoot wind. Op 100 meter van de streep dacht ik dat ik 'm nog had, maar op 75 meter wist ik dat ik het niet meer ging redden.''

Overtalsituatie

De overtalsituatie van de renners van Etixx-QuickStep in de kopgroep was misschien wel een nadeel voor Terpstra en zijn ploegmaats. "Het was een hele zware race en het was ook niet gepland dat we met drie man vooruit zouden komen. Maar dan moet je door.''

Stannard liet het werk logischerwijs over aan de coureurs van QuickStep, die flink door moesten trappen omdat Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet hen op de hielen zat.

"Het laatste uur ging het bijna constant boven de 50 kilometer per uur, eerder richting de 60 per uur. Stannard kon mooi in het wiel blijven hangen. Ik kon de laatste kilometer nog een beetje rusten, maar niet genoeg'', zei de teleurgestelde Terpstra.

Imponerende Stannard verslaat Terpstra in Omloop Het Nieuwsblad | Pech nekt Lotto-Jumbo-kopman Vanmarcke in Omloop