Greg van Avermaet heeft zaterdag vlak voor de start van de Omloop het Nieuwsblad ontkend dat hij ooit doping heeft gebruikt. De Belg wordt ervan verdacht verboden injecties met herstelmiddelen te hebben gekregen van de omstreden sportarts Chris Mertens. 

"Ik ben onschuldig. Ik ben blij dat mijn ploeg BMC mij laat starten in de Omloop en wil me laten focussen op de koers. Ik ben ervan overtuigd dat alles goed zal komen'', zei Van Avermaet zaterdag tegen Belgische media.

De renner van BMC moet op vrijdag 13 maart voor de dopingcommissie van de Belgische wielerbond verschijnen. Hij had daarom al rekening gehouden met de beschuldiging van dopinggebruik.

"Ik heb niets gedaan wat niet mocht, dus ik ben niet ongerust. Ja, ik ben bij dokter Mertens langsgeweest, maar ik heb geen infusen gebruikt. Het is absurd dat ik mij daar altijd voor moet verantwoorden, maar dat hoort bij het moderne wielrennen zeker."

Van Avermaet stelde dat zijn voorbereiding op de Omloop, waar hij als één van de favorieten geldt, niet optimaal is vanwege het nieuws. "Ik heb vannacht goed geslapen, maar dit is uiteraard geen ideale voorbereiding. Het is geen extra stimulans voor mij om vandaag extra hard te fietsen."

Alan Peiper, ploegmanager bij BMC, liet al weten dat de Amerikaanse formatie Van Avermaet voorlopig niet uit koers haalt. ''Het zijn zware aantijgingen die in de krant staan. Ik kan moeilijk commentaar geven op de affaire. Het onderzoek loopt. Ik zie geen reden om hem van de fiets te houden.''

Video: Van Avermaet ontkent dopinggebruik

Video

Belg Greg Van Avermaet verdacht van dopinggebruik