Moreno Hofland gold vorig jaar als één van de verrassingen van het voorjaar. De renner eindigde uit het niets als tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne, net achter Tom Boonen. Dat resultaat hoopt de 23-jarige coureur van Lotto-Jumbo zondag te verbeteren.

Waar eigenlijk niemand vorig jaar op de jonge Brabander rekende, wordt dit seizoen veel meer naar Hofland gekeken. Zijn rol bij de voormalige Belkin-formatie is dit jaar ook wat belangrijker geworden.

''Theo Bos is natuurlijk weg. Nu zijn Tom Van Asbroeck en ik de snelste mannen. Er wordt wel wat verwacht van ons'', beseft Hofland dan ook.

Die verwachtingen hoopt hij komend weekeinde waar te maken. De voorbereiding op het Vlaamse tweeluik - zaterdag wordt de Omloop Het Nieuwsblad verreden - verliep echter niet helemaal vlekkeloos.

De bedoeling was dat Hofland zich in de Ruta del Sol had kunnen meten in de sprint, maar een val in de openingsrit gooide roet in het eten. Zijn knie lag flink open.

''Ik heb er echt een paar dagen last van gehad, maar het gaat steeds beter. De conditie was van tevoren al goed en dat is natuurlijk nog steeds zo. Het is alleen jammer dat ik me niet echt in de sprints heb kunnen mengen.''

Power

Vorig jaar won Hofland nog de slotetappe van de Spaanse wielerkoers. ''Daardoor stond ik ook met veel zelfvertrouwen aan de start in Kuurne. Dit jaar maak ik de andere kant mee, maar ik heb wel het idee dat de power er is.''

Het Vlaamse werk ligt hem naar eigen zeggen goed. ''Daarom hoop ik het later dit voorjaar ook nog goed te doen bij Gent-Wevelgem, dat is allemaal net wat minder zwaar dan bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Het is vaak een kwestie van een goede plaats zoeken voor de lastige stukken. Ik kijk daar wel naar uit.''

Dat zijn ploeg als één van de weinige grote teams nog niets heeft gewonnen, deert Hofland niet zo.

''Daar moet je gewoon realistisch naar kijken. Wij hebben namelijk veel minder gereden dan de meeste andere teams. Het zou natuurlijk ideaal zijn als we na dit weekend van de nul af zijn."

"Er wordt voor zondag een beetje hetzelfde weer verwacht als vorig jaar, dus ik hoop op hetzelfde scenario. Alleen wil ik dan wel Tom Boonen voor blijven, natuurlijk.''

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?