Thomas Dekker baalde woensdag van zijn mislukte poging om het werelduurrecord van Rohan Dennis te verbreken, maar was wel tevreden met zijn prestatie.

''Het is jammer dat ik het record niet heb verbroken. Ik wist van tevoren dat Dennis een hele goede prestatie had geleverd en dat het heel moeilijk zou worden", reageerde de Noord-Hollander in het Mexicaanse Aguascalientes.

Dekker kwam met 52,221 kilometer net niet aan het record dat Dennis begin februari op 52,491 kilometer heeft gebracht. Hij kwam slechts 271 meter tekort.

"Helaas was mijn poging niet goed genoeg, maar ik kon niets meer doen dan dit. Je eist altijd het beste van jezelf en dit was het beste dat ik kon doen.''

Erg dichtbij

Dekker ging snel van start en lag lang voor op het schema van de Australiër. De marge was echter nooit heel groot, waardoor het vrijwel het hele uur spannend bleef of hij het record zou verbreken.

''Ik was er erg dichtbij, maar het gat is nog steeds een seconde of zeventien. Dat is altijd prettiger dan bijvoorbeeld twee seconden."

Ondanks de teleurstelling kon Dekker dan ook wel enigszins leven met het mislopen van het record. ''Voor mezelf heb ik het goed gedaan. Het was erger geweest als ik er maar een paar seconden vanaf was geweest.''

Dekker slaagt er net niet in werelduurrecord te verbeteren