Team Roompot staat komend weekeinde gretig aan de start van het Vlaamse openingsweekeinde. De nieuwe equipe van Michael Zijlaard, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd wil zich bij de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne direct laten zien.

Volgens Boogerd, die zondag bij Kuurne-Brussel-Kuurne achter het stuur zit van de ploegleidersauto, staat zijn ploeg zeker niet als pelotonvulling aan de start van de twee kasseienkoersen.

''Het is natuurlijk leuk als we meezitten in de vroege ontsnapping, maar we hopen ook dat als er écht gekoerst wordt, we mee kunnen doen. Natuurlijk kijken we allemaal reikhalzend uit naar deze koersen", aldus Boogerd.

Zaterdag in Omloop Het Nieuwsblad staat Roompot onder meer met Johnny Hoogerland en Wesley Kreder aan de start, een dag later rijden onder anderen Raymond Kreder, André Looij en Dylan Groenewegen.

Top tien

Met name bij Kuurne-Brussel-Kuurne hoopt Roompot een aardige klassering te kunnen behalen. Boogerd: ''Voor die wedstrijd hebben we dan ook een aantal sprinters meegenomen, hopelijk brengt ons dat in de top tien." 

"Maar natuurlijk moeten we realistisch zijn. Wij hebben niet het budget van ploegen als Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin, dus we moeten niet verwachten dat we een serieuze stempel kunnen drukken op de koers.''

Wat Boogerd wel verwacht, is dat zijn renners brengen wat zij in de eerste koersen van dit jaar hebben gedaan: attent en gretig koersen. "In de Ruta del Sol zaten we elke dag mee in de ontsnapping. Dat tekent de spirit in de ploeg. Iedereen vangt elkaar ook goed op en houdt elkaar letterlijk en figuurlijk uit de wind."

Onbevangenheid

Boogerd merkte de afgelopen weken dat de onbevangenheid van Roompot bij andere ploegen is opgevallen. ''In Mallorca kwam bijvoorbeeld Valverde naar ons toe. Hij zei dat onze mannen goed hadden gereden."

"En de organisatie van de Ster van Bessèges was ook blij met ons. Toen sommige renners vanwege het weer dreigden te staken, zijn onze mannen doorgereden. Dat werd heel erg gewaardeerd, omdat de organisatie al moeite had om de wedstrijd door te laten gaan. Als iedereen was gaan staken, was de koers om zeep geholpen."