Lotto-Jumbo begint zaterdag met vier Nederlanders aan de Omloop Het Nieuwsblad, de traditionele aftrap van het West-Europese wielerseizoen.

Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii zitten in de selectie van ploegleider Nico Verhoeven.

De Belg Sep Vanmarcke is de kopman van de equipe bij de Omloop. Zijn landgenoten Maarten Wynants en Tom Van Asbroeck zullen net als de Duitser Robert Wagner ook starten.

Vanmarcke hoopt in de Omloop en bij Kuurne-Brussel-Kuurne een dag later meteen mee te kunnen doen om de prijzen.

"Mijn belangrijkste koersen komen later, maar ik heb het gevoel dat ik dit weekeinde goed ga zijn. Ik ben er klaar voor."

Hofland

Verhoeven verwacht veel van Vanmarcke, die de Omloop in 2012 won en vorig jaar vierde werd. "Hij is onze man voor de klassiekers en we gaan voor een zo goed mogelijk resultaat. Dan denk je natuurlijk direct aan winnen, maar we willen vooral als team zorgen dat Sep maximaal koerst."

Moreno Hofland staat zondag in Kuurne aan de start namens Lotto-Jumbo na zijn tweede plaats van 2014 achter Tom Boonen. "Ik reken een beetje op wind en regen en verwacht volle bak koers in de heuvelzone."

"Ik hoop dat we als ploeg met een sterk blok vertegenwoordigd zijn in de finale, zodat we kunnen kiezen wie we uitspelen. Ik hoop uiteraard weer mee te doen om de overwinning."

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?