De Belgische krant Het Nieuwsblad wil wielrenster Marianne Vos verleiden het werelduurrecord bij de vrouwen aan te vallen.

''We zijn momenteel nog aan het onderhandelen", maakte chef sport Guy Fransen maandag tijdens de presentatie van de Flanders Classics in Gent bekend.

De 27-jarige Vos is naast meervoudig wereldkampioene in het veld en op de weg ook regerend olympisch wegkampioene in het vrouwenwielrennen.

Ook op de baan was ze succesvol. Daarop pakte ze in 2008 tijdens de Spelen in Peking goud op de puntenkoers.

Een week geleden maakte Vos bekend vanwege een hamstringblessure een punt te zetten achter haar veldritseizoen. Zo begint ze fit aan het komende wegseizoen.

Van Moorsel

Het werelduurrecord bij de vrouwen staat sinds 1 oktober 2003 op naam van Leontien Van Moorsel. Op de wielerbaan in Mexico City werkte ze destijds 46,065 kilometer af.

Jeannie Longo uit Frankrijk legde op 26 oktober 1996, eveneens in Mexico City, 48,195 kilometer in een uur af. Dat gebeurde echter met een fiets met aerodynamische verbeteringen.

Thomas Dekker valt op woensdag 25 februari het werelduurrecord aan. De dertigjarige Nederlander doet dat in het Mexicaanse Aguascalientes tussen 17.00 en 19.00 uur Nederlandse tijd.