Teammanager Bjarne Riis van Tinkoff-Saxo wil zo snel mogelijk om tafel met Alberto Contador om te onderhandelen over een nieuw contract.

De huidige verbintenis van de 32-jarige Spanjaard loopt eind dit seizoen af.

"Wie zou hem niet willen behouden? Uiteindelijk ga ik er zelf niet over, maar hopelijk gaan we met elkaar verder", maakt Riis duidelijk in gesprek met Cyclingnews.

"Alberto heeft klasse en wilskracht, hij is de beste wielrenner die ik ooit heb gezien, al blijft het lastig om verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. Waarom zou hij ook snel willen stoppen? Het gaat erom nieuwe uitdagingen te vinden."

De uitdaging die meervoudig grote ronde-winnaar Contador dit seizoen aangaat is de dubbel Giro d'Italia/Tour de France. De laatste renner die erin slaagde in één jaar beide rittenkoersen op zijn naam te schrijven was Marco Pantani in 1998.

2011

In 2011 probeerde Contador al eens in de voetsporen van Pantani te treden. De klimmer won toen de Giro, maar eindigde na een valpartij in de eerste week als vijfde in de Tour. Wegens een dopingschorsing werden deze uitslagen later geschrapt.

"Destijds lukte het Alberto niet, maar we kwamen er toen wel achter dat hij ertoe in staat is. Alles is afhankelijk van het team. Vier jaar geleden moest Alberto steeds zelf het verschil maken in de Giro, nu kan hij meer aan zijn ploeggenoten overlaten. Ik geloof ook dat Alberto zelf sterker is dan in 2011."

Contador begint zijn seizoen woensdag over een week in de Ruta del Sol. "Alberto heeft een perfecte voorbereiding gehad. Hij staat precies waar hij moet staan", is Riis vol vertrouwen.

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?