Mathieu van der Poel ziet de Belg Kevin Pauwels als topfavoriet voor het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor.

"Hij stak zich weg in Hoogerheide en het parcours is hem op het lijf geschreven", vertelt de Nederlander aan Sporza.

Toch ziet Van der Poel zelf ook kansen. De 20-jarige Nederlands kampioen won afgelopen zondag de wereldbeker in Hoogerheide. "Ik deed dankzij die overwinning heel veel vertrouwen op. Het is leuk om met zo een prestatie richting een WK te kunnen trekken."

De renner voelt zich naar eigen zeggen 'heel goed'. "Ik heb echt naar deze wedstrijd toegeleefd, maar ik ben zeker niet de enige die kan winnen."

Ook in leeftijdsgenoot Wout Van Aert ziet Van der Poel een geduchte tegenstander. Het afgelopen seizoen domineerden de jonge renners het veldrijden. "Als je naar het hele seizoen kijkt, dan is het logisch dat wij de topfavorieten zijn. Ik ben er zeker van dat Wout er zal staan. Hij is altijd goed op kampioenschappen."

Van der Haar

Van der Poel is dit seizoen al goed voor zeven overwinningen. Lars van der Haar, de andere Nederlandse favoriet, heeft vijf zeges behaald, waarvan twee in wereldbekerwedstrijden.

De mannen gaan op zondag om 14.00 uur van start. De vrouwen, met titelverdedigster Marianne Vos, rijden op zaterdag, ook om 14.00 uur.

Vos maakt zich daags voor WK zorgen over hamstring | 'Nederland met twee favorieten op WK veldrijden'