Richie Porte is in mei de kopman van Team Sky in de Giro d'Italia. De Australische renner hoopt daar zijn matige prestaties in 2014 goed te maken.

"Mijn gezondheid is weer zoals die moet zijn en ik wil graag leider zijn in een grote ronde. De Giro is het doel voor mij", aldus Porte (29) in Australische media.

De klassementsrenner miste de laatste editie van de Ronde van Italië omdat hij niet in vorm was en werd later ziek in de Tour de France.

"Mijn gezondheid was nooit goed in 2014. Hopelijk komen die problemen niet terug in 2015, dat is het belangrijkste voor mij."

Froome

Zijn teamgenoot Chris Froome concentreert zich komend jaar volledig op de Tour de France. Porte: "Hij heeft ook een seizoen gehad met ups en downs en wil de Tour weer winnen."

"Ik wil daar graag heen om hem te steunen, maar ik wil ook voor mijn eigen kansen gaan. Er zijn nog geen plekken vergeven, maar de Giro wordt waarschijnlijk mijn race."

Alberto Contador heeft al aangegeven dat de Giro een belangrijk doel voor hem is. Vincenzo Nibali, Nairo Quintana en Alejandro Valverde laten de ronde waarschijnlijk schieten.

Hoe ziet de wielerkalender eruit in 2015?