Marianne Vos en Mathieu van der Poel zijn dinsdag als tweede over de finish gekomen de in Azencross.

In het Belgische Loenhout, vlak bij Antwerpen, eindigde ze op 23 seconden van de Tsjechische winnares Katerina Nash.

De Belgische Ellen Van Loy werd derde in de koers om het klassement van de Bpostbanktrofee.

Vos had zondag wel de Superprestigecross in Diegem en op tweede kerstdag de wereldbekerveldrit in Heusden-Zolder gewonnen.

Het was de vierde veldrit dit seizoen voor Vos. In de wereldbekercross in Namen werd ze op 21 december ook tweede achter Nash.

Van der Poel

Bij de mannen zegevierde Wout van Aert. De Belg kwam na een ruim uur als eerste over de streep in Loenhout, 37 seconden voor Van der Poel.

Tom Meeusen pakte op twee minuten en één seconde van de winnaar de derde plaats in deze koers voor het klassement.

Op het zware parcours met veel modder en plassen streden Van Aert en Van der Poel lange tijd om de koppositie. Toen de Nederlander twee ronden voor het einde met zijn voorwiel bleef steken in een diepe modderplas kon Van Aert het beslissende gaatje slaan.

De rest, met onder anderen de uiteindelijk als zesde geëindigde Kevin Pauwels en de latere nummer acht Sven Nys, was toen al op achterstand gereden.

'Jammer'

"Jammer", zei Van der Poel na afloop over het moment dat hij Van Aert moest laten gaan. "Ik had graag tot het eind tegen Wout gestreden."

Toch was de 19-jarige renner wel tevreden over zijn prestatie. "Vorig seizoen moest ik op dit soort omlopen nog mijn meerdere erkennen in Wout. Nu kan ik mijn mannetje wel staan tegen hem. Alleen is het jammer dat ik die schuiver maak in de voorlaatste ronde."

"Wout nam enkele lengtes, tien seconden ofzo, maar ik slaagde er niet meer in om dat gaatje te dichten. Ik had graag dat duel tot het einde uitgevochten, maar er komen nog veel wedstrijden aan waarin dat wel zal lukken. Uiteindelijk ben ik wel blij met dit resultaat."

Van der Poel had zondag nog de Superprestigecross in Diegem gewonnen.