Kirsten Wild heeft bij de Nederlands kampioenschappen baanwielrennen de titel veroverd op de individuele achtervolging en de puntenkoers.

De Zwolse versloeg zondag bij de individuele achtervolging in de finale haar ploeggenote Amy Pieters, die de snelste tijd had gereden in de kwalificaties.

Winanda Spoor won ten koste van Judith Bloem de strijd om het brons.

Daarmee was de bezetting van de eerste vier plaatsen exact gelijk aan vorig jaar. Voor Wild was het de derde titel op rij op de achtervolging.

"Ik ben in de aanloop naar dit NK ziek geweest, dus het was voor mij zeker geen zekerheid dat ik hier opnieuw winnen zou" zei Wild na afloop. "Daarom spaarde ik mezelf wat in de kwalificaties van de achtervolging, maar gelukkig kon ik het toch afmaken."

Puntenkoers

In de puntenkoers op zondagavond gold ze opnieuw als favoriete en die status maakte ze waar door ook op dit onderdeel kampioene te worden. Wild zag opnieuw Pieters het zilver winnen, terwijl Nina Kessler het brons greep.

"Ik ben kanshebber op een aantal onderdelen, maar zeker op tactische onderdelen als de puntenkoers weet je nooit hoe de wedstrijd lopen zal. Mijn keuze om me voor de baan te specialiseren betaalt zich hier zeker uit, want ik doe veel ervaring op tegen wereldtoppers als Laura Trott."

Op de scratch voor de mannen ging het goud naar Michael Vingerling, die achtervolgingskampioen Dion Beukeboom (tweede) en Wesley Kreder (derde) achter zich wist te laten met een ultieme uitval. De drie waren samen weg gereden uit het peloton.